Ajax-loader

Bolgárfalvi Z. Károly könyvei a rukkolán


Bolgárfalvi Z. Károly - A ​kis hableány
Hans ​Christian Andersen klasszikus meséjét mindenki ismeri. A kis hableány reménytelen szerelme és önfeláldozása sok-sok gyermek tiszta lelkét érintette már meg. Most a történet versbe foglalva tárul az olvasó elé

Bolgárfalvi Z. Károly - Játékország ​furcsa népe
Ülök ​a szobádban búsan, egyedül és a boldog múltra gondolok. Szeretném az idő kerekét visszaforgatni, szeretném a boldog múltat visszahozni, de az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, így hát csak emlékezni tudok. Emlékezni huncut mosolyodra, emlékezni tengerkék szemedre, emlékezni arra, hogyan magyaráztad el szavak nélkül a dolgok lényegét. Rád emlékezem kicsi angyalkám. Már három hónapja, hogy felmentél oda, mert kellett egy angyalka odafönt. Nagyon hiányzol kicsi kincsem, szeretlek. Ajánlás Egy kedves barátom kislányának, Virág Vanesszának emlékére ajánlom ezt a kötetet, szeretettel minden édesanyának, óvodáskorú kisgyermeknek és nem utolsó sorban keresztlányomnak Nórinak. Az édesapa búcsúja kislányától. Versek kisgyermekek részére Kránitz Laura 5. osztályos tanuló rajzaival.

Bolgárfalvi Z. Károly - Szerelmi ​álmok kísérmek utamon
A ​vers szellemi matéria. Az általa keltett érzés épp oly megfoghatatlan, mint a virágok illata. Akkor hat rád, ha több érzelmet kelt benned, mint önmaga harmóniája.

Bolgárfalvi Z. Károly - Kék ​a nyári égbolt
A ​szerző második kötetét tarthatja kezében az olvasó. Első kötete A felhőket elfújta a tavaszi szél címmel a Novum Kiadó gondozásában jelent meg 20011-ben Bolgárfalvi Z Károly ebben a kötetében is az élet értelmét, értékeit, szépségét keresi a jelen rohanó, elszemélytelenedett világában. A könyv versgyüjtemény, melyben diszkréten ám határozott szépségével van jelen a természet rezdülése és az emberi érzések magával ragadó pillanatai.

Bolgárfalvi Z. Károly - Engedd ​vágyam szárnyra kelni
A ​szerző harmadik kötetét tarthatja kezében az olvasó. Első kötete A felhőket elfújta a tavaszi szél 2011-ben, míg második kötete Kék a nyári égbolt címmel 2012-ben jelent meg. Jelen kötete is vers válogatás. A szerző a hetvenes évek óta ír verseket. Bár elég későn kezdett el publiálni, versei az élet sokszínűségét, örömét, bánatát tükrözik. Ma is helyt állóak, figyelmeztetőek és egyuttal szerethetők is.

Bolgárfalvi Z. Károly - Elmaradt ​a szép ősz
Elmaradt ​a szép ősz, Hetek óta esik. Novembert írunk, A tél közeledik. A természet kárhoztat, Hidegek az éjszakák. S az égen a felhők, Könnycseppként úsznak át. Tengerré vált a Tisza, Tör, zúz, egészen. Irdatlan árhullámmal Mossa a vidéket. Futótűzként rohan, Vágtat zabolátlan. Az ónos szürke égen, Csak a köd szitálgat. Zúgó áradat, Ez ma a világ. Bármerre nézek, minden rohan tovább.

Kollekciók