Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Timcsibaba77
5.0/5

Legelső ​és talán lehet egyik legjobb skandináv krimi könyvem volt, ami tényleg nagyszerű kikapcsolódást nyújtott a legelső oldalától a legutolsóig. Alig bírtam letenni, folytonos idő hiányomban eléggé lassan tudtam csak haladni, féltem kicsit attól, hogy elveszítem a fonalat. De meglepő módon végig követhető, és zseniális volt ez a könyve Jo Nesbonak. Talán kissé bizarr, és különös merész húzás volt tőlem egy sorozatot úgy elkezdeni, hogy rögtön az ötödik része akadt a kezeim közé, mégis jó indítás volt bele kóstolni, a sorozat nem sorrendjével kezdeni, szokásomhoz híven bele nyúltam a közepébe, szereplők kissé absztrakt ismeretlen módon vették ki magukat előttem, mégis azt mondanám, hogy Jo Nesbo bűvkörébe kerültem, sikerült lehengerelnie. Van benne igazság, hogy egy skandináv krimi után nem bír megállni az ember, mert tényleg annyira élveztem logikusságát, hogy már alig várom a következő “zsákmányt”.
{{ }}A könyv címe volt a meggyőző számomra, amiért a legelső választásom pont erre a kötetre esett. Jöhet a következő rész.


Európa ​nagy részén tilos a halálbüntetés, de ha népszavazást tartanának, biztosan a kivégzések visszaállítását követelők lennének többségben. Nem csak az elrettentés miatt. A gonosz javíthatatlan, ezért meg kell semmisíteni. Ha lehetséges, akkor szenvedjen fájdalmas kínhalált, hogy kapja vissza azt a fájdalmat, amit okozott. De ezt a “felvilágosult elit” nem engedi. A humanista jogászok és politikusok. Mi marad a nép egyszerű gyermekének? Az akciófilmek és a bűnügyi regények. Valahol ki kell hogy éljük gyilkos ösztöneinket.
Persze, vannak olyan finomkodó krimik, ahol a bravúros nyomozáson van a hangsúly, de Nesbo nem ilyeneket ír. Nála minden olyan, mint az életben, véres és mocskos. Aztán a végére jön a hepiend. Mert a jónak győznie kell, ezt várjuk tőle, és ő tudja ezt. Ismer bennünket, a frusztrációinkat, a félelmeinket, azt hogy mitől szorongunk és mitől undorodunk, és azt is, hogy mivel lehet ezeket a feloldani. Játszik a sablonokkal és a karakterekkel, mi pedig izgatottan követjük a mutatványt, és úgy mozgunk, mint a marionett figurák.

Hogy milyen ez a regénye? Az eleje kicsit lassú, van benne egy csomó elvarratlan szál is, de mind ez lényegtelen, mert a közepétől szinte letehetetlen.


Sokàig ​ùgy gondoltam, h ez az eddigi legjobb rèsze a sorozatnak. Kb az utolsò 5 % volt a nagy pofàraesès, mert a Prince dolognak ezt a fajta lezàràsàt sosem vàrtam volna, ès hàt egyben nagy csalòdàst is okozott. Jòò, hàt a vìzàgyas dolog meglepett, na, az egy jò hùzàs volt.
Beate egyre jobb arc, remèlem Nesbø őt nem halasztja meg, mint Ellent.


akire
5.0/5

Harry ​Hole különleges küldetése: tapasztalatból mondom, hogy életvitelében labilis, de magát végülis mindenhonnan kimenekitő (és csak azért nem úgy írom, hogy saját hajánál fogva kirántó, mert Bruce Willis képe lebeg a szemem előtt) nyomozónk hasznos társunk lehet a CSOK-felvétel államilag irányított mizériájában is. …mert vele jártuk végig a félrevezető banki ügyintézők, az életünk sorsa felől döntő pecsételők sorát, – s volt, hogy az amúgy indulatos Harry fogott vissza az erőszaktevéstől – hogy most itt várjuk a döntést. Harry nem merült alá, s remélem mi is megússzuk…


gybarbii
4.5/5

Az ​az igazság, hogy A fiú után egy kicsit tartottam a további Nesbø-könyvek olvasásától, mivel biztos voltam abban, hogy annál jobbat már nem írhatott! Itt le is vontam fél csillagot, bár a könyv nagyszerű volt, valami nekem mégis mintha hiányzott volna… az a kis libabőr, ami A fiú olvasása közben tényleg megvolt. A könyv olvastatta magát, a történet tökéletesen volt felépítve, Harry Hole hozta a megszokott formáját, megvolt a kellő borzongás, és a vége is fantasztikusra sikeredett! De szerintem Nesbø egy nagyon fontos elemnek tett pontot a végére, így borzasztóan kíváncsi vagyok, mivel rukkol elő a következő részekben!


bokrichard
5.0/5

Ahogy ​mostanában olvasom sorrendben a sorozatot, észreveszem az feljődést. A Nemeszisz után megint csak egy lépcsőfoknyit felfelé lépett a színvonal, és vele együtt a rajongásom. Az osloi hőhullámban Harry Hole-nak ismét csak meg kell küzdeni jó pár tényezővel. Ott van egy okkultizmussal átitatott sorozatgyilkosság, amely tényleg a végéig megjósolhatatlanul halad. Ez is elég izgalmakat és feszültséget tartogatna, de még jönnek a személyes problémák, valamint más ellenségek, akik közelebbről jönnek, mint gondolnánk… Elképesztő pörgős, alig hagy fellélegzésnyi időt, brutális, undorító, zseniális. Garantált, hogy a skandináv jéghideg “hőséget” Te is megérzed!!


Ez ​volt nálam a vízválasztó Harry Hole, mert meg kell hogy mondjam, az első négy rész valahogy nem nyűgözött le annyira, mint kellett volna. Úgyhogy azt gondoltam, ha ez sem fog tetszeni, nem olvasom tovább a sorozatot. Erre tessék, hát ez őrült jó volt. Harry Hole is egyre szimpatikusabb, eddig nem nagyom bírtam, de most bejött. Jó, valóban megvezetődtem egy kicsit, {{azt hittem, a negyedénél kitaláltam a gyilkost, de mégsem}} de ez direkt jó volt.
Jöhet a következő rész is.


mazsolafa
4.5/5

Harry ​(és persze Nesbo) egész egyszerűen zseniális. El sem tudom képzelni, mi lenne, ha nem inná el az agysejtseit.
A végjáték meg pazar.


B_Viki23
5.0/5

Tetszett! ​Egyszerűen imádom! Csak ajánlani tudom! ☺


Roszka
4.5/5

Nagy ​bajban voltam a nevekkel! Nem igazán tudtam melyik név, milyen nemhez tartozik, így nehézkesebb is volt az olvasás. A történet tetszett, fordulatos,izgalmas, és kitalálhatatlan.
Ha kezembe akad, még találkozunk Nesbo úr!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók