Ajax-loader

kollekció: Műszaki

“Nem a végső siker a diadal, hanem az első.”
(Rejtő Jenő)


Kalapos Éva - Nem ​gyerekjáték
Rejtély ​rejtély hátán - bár a harmadik rész végén minden rendeződni látszott, a D.A.C. körül sosem áll meg az élet: Flóra és Geri apukája egy titokzatos nővel randizik, amivel az őrületbe kergeti a gyerekeit, de ők sem adják meg magukat egykönnyen - összefognak a csábító ellen. Eközben Ákos egyre furcsábban viselkedik, és a többiekben feltámad a gyanú, hogy valami veszélyes dologba keveredett. Mindennek a tetejébe pedig kiderül, hogy a tanároknak is vannak féltve őrzött titkaik... csatlakozz a D.A.C. csapatához, és kalandozz velük a negyedik kötetben is!

Catherine Price - Digitális ​detox
Ébredés ​után azonnal a mobilodért nyúlsz? Elalvás előtt pedig a telefon kijelzőjét látod utoljára? Kifolyik a kezedből az idő, amikor a közösségi oldalakat böngészed? Egyszóval telefonfüggő vagy? Ha igen, akkor ez a könyv neked szól! A Digitális detox praktikus és hasznos útmutató, hogy mindössze 30 nap alatt legyőzhesd a mobiltelefon-függőséget - és közben újra a kezedbe vehesd életed irányítását. A legújabb kísérletek szerint a telefonunkkal töltött jelentős mennyiségű idő befolyásolja az elmélyült gondolkodást, az információk befogadását és feldolgozását, illetve az új emlékek kialakításának képességét. Ráadásul a telefon minden rezgése fokozza a stresszt. Catherine Price hiánypótló könyvében feltérképezi, hogyan hat a folyamatos elérhetőség az agyra, a testre, a társas kapcsolatokra és a társadalomra, és neked szegezi a kérdést, hogy tulajdonképpen mennyi időt is szeretnél a telefonoddal tölteni. A szerző 30 napos, könnyen követhető terve segít felismerni a céljaidat, a fontossági sorrendet és a rossz szokásokat, segít rendet vágni az alkalmazások között és az e-mail-fiókodban, és lehetővé teszi, hogy időt takaríts meg. Nem kell mindörökre lemondanod a telefonodról: elég, ha megtanulod tudatosabban használni, és megtanulsz tudatosabban dönteni arról, mivel is töltöd életed értékes perceit. Catherine Price a legnevesebb amerikai egyetemeken, a Yale-en és a Berkley-n szerzett újságírói diplomát, és olyan rangos folyóiratokban publikál rendszeresen, mint a The New York Times vagy a The Washington Post Magazine.

Ashlee Vance - Elon ​Musk
Kevés ​olyan személyiséget találunk a történelemben, akinek hajthatatlansága és eredeti látásmódja lehetővé tette, hogy több iparágban is maradandót alkosson – mi több, forradalmasítsa azokat. Thomas Edison, Henry Ford, Bill Gates és Steve Jobs modern kori ötvözeteként Elon Musk az egyik legnagyobb hatású látnok a világot megváltoztató cégei, a PayPal, a Tesla Motors, a SpaceX és a SolarCity révén. Ashlee Vance technológiai újságíró sodró lendületű, tényfeltáró könyvében betekintést nyújt a Szilícium-völgy legmerészebb üzletemberének – és legnagyobb visszatérőjének – kiemelkedő életébe. A szerző több mint ötven órát beszélgetett Muskkal, továbbá közel háromszáz emberrel – a családtagjaival, a barátaival, a munkatársaival – készített interjút. Musk nem követi a trendeket, hanem alakítja: dinamizmusa és jövőképe elképesztő innovációkat eredményez az elektromos autók gyártása, a kereskedelmi űrhajózás és a napelemes rendszerek használatának területén. A könyv végigköveti Elon Musk útját nehéz dél-afrikai gyermekkorától kezdve a globális üzleti világ csúcsára való felemelkedéséig, és bepillantást nyújt az előttünk álló, hihetetlennek ígérkező évszázadba. Elon Musk igazi férfi: mer kockáztatni, nem tántorítják el az akadályok, és hajtja a vágy, hogy fényes jövőt biztosítson az emberiségnek. Ashlee Vance ragyogó könyve hűen adja vissza Musk figyelemre méltó élettörténetét és kiolthatatlan lelkesedését. Richard Branson, a Virgin Group alapítója, A Virgin-módszer című könyv szerzője Ashlee Vance lendületes beszámolója arról, hogyan emelkedett Elon Musk az üzleti világ csúcsára. Ha Musk csakugyan eljuttatja az emberiséget a Marsra, akkor ez a könyv lesz a bolygó alapító okirata. Brad Stone, a Minden eladó – Jeff Bezos és az Amazon kora című könyv szerzője A Steve Jobsot követő vállalkozók sorában Elon Musk teszi a legmagasabbra a lécet. Szerencsések vagyunk, hogy személyében megkaptuk a „valódi” Tony Starkot, és most először végre megismerhetjük izgalmas élettörténetét. Marc Andreessen, kockázati tőkebefektető és webes úttörő Ashlee Vance korunk egyik prominens technológiai szerzője. Miután több éven át tudósított a Szilícium-völgyről és a technológia világáról a The New York Times számára, átigazolt a Bloomberg Businessweekhez, ahol több tucat vezércikket és riportot írt a magazinnak a kiberkémkedéstől kezdve a DNS-szekvencia meghatározáson keresztül az űrkutatásig.

Timon Kálmán - Építéselőkészítés, ​telek, kerítés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Theisz Péter - Texas ​TTL receptek
Ez ​a könyv - a TTL Receptek - amelyet a T. Olvasó a kezében tart, egy olyan teljes mértékben átdolgozott kiadás, amely mindenben megfelel az új magyar szabványokban lefektetett irányelveknek. E kötet megvásárlása azok részére is indokolt, akik az első kiadás birtokában vannak. A kiadás kivitele nemcsak magyar, hanem európai viszonylatban is újszerű.

Fazekas András István - Villamosenergia-termelési ​technológiák jellemzői
A ​Villamosenergia-termelési technológiák jellemzői című könyv összesen 54 villamosenergia-termelési technológiát jellemez 1. az energiaátalakitás alapvető jellege; 2. a technológiák fő műszaki jellemzői; 3. a primerenergia-hordozók rendelkezésre állása; 4. potenciális termelési kapacitások; 5. az energetikai hatékonyság; 6. gazdasági hatékonyság (költségek); 7. környezetterhelés; 8. egészségi és egyéb kockázatok; 9. a villamosenergia-rendszer rendszerirányitása; 10. externális költségek; 11. a fajlagos területigény; valamint 12. a társadalmi elfogadottság szempontjából, megadva az adatok és hivatkozások forrását.

H. R. Etzold - Így ​csináld! Opel Astra 98. márciusától
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hámory Albert - Villanyszerelés
548 ​fekete-fehér ábrával illusztrált könyv tartalmazza az utóbbi idők szabvány- és egyéb előírás-változásait, új elveken működő készülékek ismertetését, és az újabb szerelési anyagok, szereléstechnológiák leírását.

Kónya László - Kopják József - PIC ​mikrovezérlők alkalmazástechnikája
Kónya ​László-Kopják József: PIC Mikrovezérlők alkalmazástechnikája, PIC programozás C nyelven (harmadik, bővített kiadás) 2000-ben jelentettük meg a PIC Mikrovezérlők alkalmazástechnikája című könyvet, amelyet 2003-ban átdolgozva adtunk ki másodszor. A második kiadás 2008 elejére elfogyott, így időszerűvé vált, hogy a PIC mikrokontrollerek fejlődésével kapcsolatos változásokat újabb kiadásban foglaljuk össze. Időközben a Microchip a PIC mikrokontrollereivel teljesen új területekre lépett: 2004-ben indította el a 16 bites dsPIC, majd 2008 tavaszán a 32 bites PIC32 mikrokontrollerek gyártását. A harmadik kiadásban dr. Kónya László összefoglalja a hatalmassá bővült PIC mikrovezérlő-palettán bekövetkezett változásokat, és bemutatja az alkalmazásaik kifejlesztéséhez nélkülözhetetlen hardver- és szoftverfejlesztési eszközöket és technikákat. Az egyre összetettebb PIC mikrokontrollerek programozásához nélkülözhetetlenné vált a magas szintű programozási nyelvek használata. Kopják József a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karon tanít C nyelvű programozást, emellett az elmúlt években a PIC mikrokontrollerek C nyelvű programozását több száz ügyfelünkkel ismertette meg egynapos tervezőtanfolyamainkon. Könyvünk második, a PIC programozás C nyelven című részében ezt a területet mutatja be az olvasóknak, akik 78 példaprogramon keresztül ismerhetik meg a PIC24 mikrokontrollerek C nyelvű programozásának alapjait és összetett lehetőségeit. A C programozási fejezetek végén összehasonlító elemzést adunk különböző PIC architektúrák C nyelvű programozásáról és a fordítóprogramjaik – az MPLAB C30, az MPLAB C18, a PIC C és az MPLAB C32 – legfontosabb sajátosságairól. Új kötetünkben kerültük a korábbi kiadásokban megfogalmazottak átemelését, helyette a PIC architektúrák és perifériakészletek összehasonlító ismertetését tűztük ki célul. A második kiadás a mai napig érvényes és fontos ismereteket tartalmaz, ezért ezt elektronikus formában elhelyeztük a könyv CD-mellékletén, amelyen a könyv mintaprogramjainak és a Microchip szoftvereinek a gyűjteménye is megtalálható.

Conrad Mason - Hogy ​működik?
Elgondolkodtál ​már azon, vajon mi történik, ha lehúzod a vécét? Vagy azon, mitől világít a villanykörte? Vajon hogy bírja el a markoló azt a sok földet? Mitől marad fent a repülő a levegőben? Hajtsd ki a füleket és fedezd fel, hogyan működnek a gépek! A mindennapi használati tárgyaktól egészen a hatalmas szerkezetekig! Egy különleges sorozat, mely régóta vár a magyar olvasók meghódítására! Nagy-Britannia első számú gyerekkönyv sorozatának újabb három címe jelent meg végre itthon is. Kukkants bele mi történik a szeméttel!, Kukkants bele milyen egy vonat! és Kukkants bele, hogy működik? Hatalmas élmény a legkisebb és legnagyobb felfedezőknek egyaránt!

Ulrike Holzwarth-Raether - Hogyan ​működik?
A ​Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? című gyermekkönyv-sorozatának 14. kötete a háztartási eszközök világába kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat. Felfedezhetik, otthonunkban milyen eszközök könnyítik meg mindennapi életünket, hogyan működnek azok a gépek, amelyeket lakásunkban, például a konyhában vagy a fürdőszobában használunk. Megismerhetik többek között a vízcsap, a vécétartály, a mosógép, a hűtőgép, a mosogatógép, a hajszárító, a fúrógép, a porszívó és a központi fűtés részeit és működését.

William Gibson - Virtuálfény
Chevette ​futárként rója biciklijén a jövő San Franciscójának utcáit, ez az élete. Egy nap mégis nagyot kockáztat: ellopja egy seggfej napszemüvegét. Csak akkor jön rá, hogy tettének milyen következményei vannak, amikor ezek már jócskán átívelnek felette, és alapjaiban veszélyeztetik az egész város jövőjét. A napszemüveg visszaszerzésével egy Rydell nevű fickót bíznak meg, aki nem túl lelkes a munkáért: nem elég, hogy kisvártatva a helyi rendőrség gyilkossági csoportja is bekapcsolódik az ügybe, de egyre többször hall egy hídról és a mögötte elterülő szürke zónáról, amit különös emberek népesítenek be. William Gibson 1993-as regénye a Híd-trilógia első része, és egyben egy új korszak kezdete: a cyberpunk teremtője a Sprawl-trilógiát követően a tömegmédia és celebkultuszok megjelenésének előrevetítésével alkotott ismét tűéles képet a közeljövőről. A kötetet új fordításban tartja a kezében az olvasó.

Katona János - Pallai Sándor - Órajavítás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szűcs Ferenc - Kovácsolás, ​ötvösmunkák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andreas Burgwitz - Elektronika ​a modellezésben
Gyakorlati ​kézikönyv modellezőknek.

J. Wojciechowski - Elektronikai ​játékok építése
Amatőr ​mérőkészülékek Egyszerű, de érdekes elektronikus kapcsolások Elektronikus játékok (vasútmodell elektronika, versenyautó-modellek, motorcsónak-modellek, távirányítású játékok) Elektronika fotóamatőröknek Frekvenciahitelesítés Kísérletek infravörös sugárzással, ultrahangokkal, hangvadászat, lézer, planetárium, műhold Digitális órák

Vályi Ödön - Órás ​szakmai ismeretek
A ​magyar szakmai irodalomban hiányzott olyan szakkönyv, amelyet az órások már régóta várnak, amely mindennapi munkájukhoz közvetlen segítséget nyújt, és növeli szakmai műveltségüket is. E hiányt pótolja, és az órások kívánságának tesz eleget Vályi Ödön: ÓRÁS SZAKMAI ISMERETEK c. munkája, amelyben fellelhető mindaz, amire az órásipari tanulóknak, óragyári dolgozóknak és műszakiaknak, az órásipari segédeknek és mestereknek egyaránt szüksége van. A könyv gyakorlati szerkezettana részletesen tárgyalja az álló és hordozható, a súly- és rugóhajtású órákat, szerkezeteiket és elemeiket a működés, továbbá javítás szempontjából. A szakrajzi és az elméleti szerkezettani részben lehetősége nyílik az olvasónak arra, hogy az óraszerkesztéssel, továbbá a csillagászati, mechanikai és fizikai ismeretekkel a munkájához szükséges mértékben foglalkozhasson.

Horváth Árpád - Órák
1988 ​- Grafikus Józsa László Az Idő, mint valami parttalan, forrás és torkolat nélküli folyam hömpölyög, s mi ebben a megfoghatatlan áradatban pontokat akarunk kijelölni, időtartamokat kicövekelni. Az időt érzékelhetővé, mérhetővé barátunkkal és ellenségünkkel, az órával tehetjük. Barátunk, mert életünk elrendezésében, és ellenségnek érezzük, ha felkelésre, munkába sietésre nógat bennünket. Időmérésünk ősidők óta csillagászati jelenségekhez igazodik; a Nap látszólagos járását figyelve alkották meg kezdetben a napórákat. A társadalom fejlődésével a városi élet, a közigazgatás, az igazságszolgáltatás, az üzleti élet és ezernyi más feladat megkívánta az időmérés kifejlesztését. A napot - általában - 24 órára, az órákat percekre, a perceket másodpercekre osztották. Kialakultak az éjszaka is használható órák. Később, a középkor végi városokban, toronyórák ütései figyelmeztették a polgárokat az idő múlására. Tartalom: Bevezető Napórák Hold- és csillagórák Vízórák Tűzórák Homokórák Kerekes órák Látványos csillagászati órák Toronyórák Az óra mint dísztárgy Az ingaóra Zsebórák Zenélő órák Tengerészórák Különleges órák Villamos órák Kvarcórák Kijelzés Atom- és molekulaórák

Gerd Habenicht - Ragasztástechnika
Hiánypótló ​szakkönyv az ipari ragasztástechnikákról. Az ipar bármely területén a ragasztással összeillesztett alkatrészeknél a kötés szilárdsága megegyezik a csavaros, hegesztett vagy forrasztott kötések szilárdságával. A ragasztási műveletek előnyeinek, és a korszerű ragasztóknak köszönhetően rohamléptekben terjed a ragasztott kötések alkalmazása. A könyv aprólékosan és alaposan ismerteti a ragasztás elméletét, alkalmazásának lehetőségeit és a ragasztóanyagokat. A kötet a németül már 6 kiadásban megjelent német "Ipari ragasztástechnika" című könyv magyar nyelvű kiadása.

Michael Margolis - Arduino ​Cookbook
Want ​to create devices that interact with the physical world? This cookbook is perfect for anyone who wants to experiment with the popular Arduino microcontroller and programming environment. You’ll find more than 200 tips and techniques for building a variety of objects and prototypes such as toys, detectors, robots, and interactive clothing that can sense and respond to touch, sound, position, heat, and light. You don’t need experience with Arduino or programming to get started. Updated for the Arduino 1.0 release, the recipes in this second edition include practical examples and guidance to help you begin, expand, and enhance your projects right away—whether you’re an artist, designer, hobbyist, student, or engineer.

Dave Eggers - A ​Kör
Mae, ​a huszonéves lány még csak pár napja dolgozik álmai munkahelyén, de máris teljesen átalakult az élete. Mihez kezdjen ezekkel a tapasztalatokkal? Dave Eggers sokkoló konkrétsággal rajzolja meg napjaink _szép új világát_. A Kör fiatalos, menő kaliforniai szoftvercég, amelyben nem nehéz ráismernünk a Facebookra vagy éppen Google-re. Lelkesedésük és profizmusuk pillanatok alatt elhozza a tökéletes modernizációt de mi a helyzet a privát szférával és az egyéni szabadságjogokkal? _A Kör_ dermesztő víziója közelebb van hozzád, mint gondolnád.

Walter Bartsch - Esztergálás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Árpád - Az ​óra regénye
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karl-Ernst Becker - Hatto Küfner - Uhren
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lukács Gyula - Színmérés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oláh Anna - Bolyai ​Farkas hőtani elméletei, kemencerakó, -öntő tapasztalatai
Oláh ​Anna – maga is marosvásárhelyi fizikus – tudomány-, iskola-, helytörténeti adatok sokaságát gyűjtötte egybe az 1800-as évek első felében nagy visszhangot kiváltott Bolyai-kemencékről. A kötet három része betekintést ad Bolyai Farkas fél évszázados kemenceépítő tevékenységébe. Ezt követően feltárja Bolyai Farkas kemencékkel kapcsolatos tekintélyes mennyiségű iratának hihetetlen történetét, végül közreadja a kibetűzött, értékelt, száz oldalnál is nagyobb terjedelmű hőtani kéziratot. A mikrohullámú sütők és a légkondicionált lakóterek mindennapjaiból tanulságos eljutni a hamuba sült pogácsától a kemencerakás fortélyaiig. Mindenütt tények, dokumentumok, idézetek. Sajátos művészet ez, olvasmányosat, gondolatébresztőt írni adatokból, levelekből, visszaemlékezésekből. Szerzőnek úgy sikerülhetett, hogy évtizedes kézirat megfejtés, dokumentum összeillesztés során képes volt átköltözni a vizsgált időszakba. Az igazi meglepetést az okozta, hogy a Kemencze-tan iratait évtizedeken keresztül, mint elveszett hagyatékot emlegették. Oláh Anna megfejtette azt a rejtélyt, hogy hol, hogyan „kallódtak” az iratok. Mindenhez a megfelelő forrást rendelve, ám mégis szépírói lendülettel adja elő a szerző a magyaros slendriánságnak elképesztő mindenhatóságát. A harmadik feladat Bolyai Farkas 1840-ből származó hőtanának ismertetése, megvitatása, korszerűségének megállapítása. Nem volt könnyű ezeknek a jelzet, számozás nélküli iratoknak a rendbe rakása, kibetűzése, majd tudománytörténeti elemzése. Oláh Annának végül sikerült elérnie, hogy a szigorúan felépített Bolyai kézirat érthető legyen. Jelentős kéziratot, ritka értékes és gondosan kiválogatott tudománytörténeti anyagot tart kezében az olvasó. A három fejezet közül az első a korral és Bolyai Farkassal is megismertet, bizonyítja a kemenceépítés jelentőségét, benne Bolyai szerepét. A második fejezet a magyar tudományos szervezés nagy kudarc-története, gyakran hátrányos helyzetünknek számos okával és tanulságával. Végül a harmadik fejezet, a meg nem jelent, egybe nem szerkesztett tankönyv, a Hőtan, amely remek összefoglalása a korabeli tudományos igényeknek, egy tudománynak elkötelezett kemenceépítő remeke.

Ismeretlen szerző - iSteve ​- Steve Jobs egy az egyben
Célkitűzés: felújításra ​váró vállalatot keresek, amely biztos alapokon nyugszik. Kész vagyok falat bontani, hidat építeni és tüzet gyújtani. Tapasztalt vagyok, tele energiával, van vízióm, és nem félek a nulláról indulni. Képességek: az a bizonyos "vízió", nyilvános beszéd, kollégák ösztönzése, kiváló termékek előállításának támogatása. Jobs pályafutásának több mint három évtizede során számtalan interjút adott a nyomtatott és elektronikus médiának; ezekből válogatott össze George Beahm bő 200 elgondolkodtató, inspiráló idézetet. Steve Jobs, a forradalmian új termékeket létrehozó Apple társalapítója, a konzumer elektronikai ipar ikonikus alakja, minden idők egyik legsikeresebb üzletembere elsősorban briliáns ötleteinek, messzelátó vízióinak köszönhetően vált korunk felmérhetetlen hatású alakjává. Megsejtett olyan trendeket, amelyeket a konkurensek nem, ráérzett olyan igényekre, melyeket mások figyelmen kívül hagytak, s cégének innovatív megoldásai átalakították a személyi számítógépek, az elektronikus eszközökön futó alkalmazások, a számítógépes animáció, a zenefogyasztás, a telekommunikáció és a személyes digitális szolgáltatások világát. A kötethez készült védőborító kifordítható, így fekete és fehér változatban is használható.

Andrea Erne - Gépek ​a gazdaságban
A ​Ravensburger népszerű Mit? Miért? Hogyan? gyermekkönyvsorozatának 33. kötetéből az óvodások és a kisiskolások megtudhatják, milyen haszongépjárművekkel dolgoznak ma a mezőgazdaságban, ezek hogyan segítik az ember munkáját. A könyvet lapozgatva a gyerekek megismerkedhetnek többek között a traktorral, a vetőgéppel, a kaszálógéppel, a kombájnnal, a burgonyafelszedővel, a bálázógéppel. A könyv végén található társasjátékot az nyeri, aki jól válaszol a feltett kérdésekre. A már hazánkban is közkedvelt Ravensburger-játékok közé tartozó képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ a rengeteg kérdésre. Minden egyes oldal új témakört jár körül, melyek részletgazdagságában a felnőttek segíthetnek eligazodni, akár egy-egy óvodai vagy kisiskolás foglalkozás keretében. A sorozat nyomdai kivitelezése egyedülállóan magas színvonalú. Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat.

Pallai Sándor - Ötvösség, ​nemesfémipar, divatékszer készítés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas Lajos - Pallai Sándor - Vésnök
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Ervin - Az ​esztergályos
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Latinák István - Kovácsolás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók