Ajax-loader

kollekció: Francia nyelvű könyvek

“Nem is jó rágondolni, hogy számozás nélkül mi lenne például Franciaországban a néhai Lajosokkal?!”
(Rejtő Jenő)


Maurice Carême - Miről ​beszélgetnek vajon? / De quoi peuvent-ils se parler? / Worüber unterhalten Sie sich nur?
Maurice ​Carême verse három nyelven (francia, német, magyar) olvasható a Papírszínház-sorozatban. 3 éves kortól. „Zöld az egér bundája, A tehén meg rózsaszín. Nevetnek ajtót tárva Rózsák közt odakinn. Miről beszélgetnek ott A szép színes állatok?” „La souris verte, Die grüne Maus, La vache rose Portes ouvertes Rient dans les roses. De quoi peuvent bien se parler Des animaux si colorés ?” „Die grüne Maus, Die rosa Kuh. Bei offenen Türen, Ein Lachen in den Rosen. Worüber können wohl So bunte Tiere reden?”

Takács Mari - Puszi ​/ Bisou
A ​talpakon és pocakon cuppanó puszi, a szomszéd néni nyanya puszija, a nyálas és óriás puszi, a bibit gyógyító varázs puszi, apa szúrós és anya jó éjt puszija, megannyi lehetőség a meghitt együttléthez. És tessék mindegyiket ki is próbálni!

Paulo Coelho - Adultère
"Une ​vie sans amour vaut-elle la peine d’être vécue?” Linda a 31 ans et, aux yeux de tous, une vie parfaite : elle a un mari aimant, des enfants bien élevés, un métier gratifiant de journaliste et vit dans une magnifique propriété à Genève. Cependant, elle ne supporte plus de faire semblant d’être heureuse quand, en vérité, elle ne ressent rien d’autre qu’un sentiment grandissant d’apathie et d’indifférence. Jusqu’au jour où Linda retrouve un ancien petit ami. Jacob est un homme politique de premier plan et, lors d’une interview, il éveille en elle un sentiment oublié depuis longtemps : la passion. Elle fera tout pour conquérir cet amour impossible et devra aller au plus profond d’elle-même pour enfin trouver le bonheur.

George Sand - Lélia
Ce ​roman (1833) est inspiré, moins par la vie que par la personne de George Sand. L'héroïne est une femme d'action, mais dévorée du démon de l'analyse, et dont le charme opère sur bien des hommes : le poète Sténio (on songe à Musset), l'ancien aventurier converti, Trenmor, l'ermite Magnus. Lélia cherche la paix en devenant l'abbesse d'un couvent. Sténio l'y retrouve et c'est le drame. George Sand distinguait elle-même dans son livre une question psychologique, une question sociale (la femme dans la société), la poésie des personnages, le style qui traduit cette poésie. Lélia, ajoutait-elle, signifie la déception, la souffrance, le cœur défiant et desséché, le désespoir. - Sténio signifie l'espérance, la confiance dans l'avenir, l'amour. L'auteur apporte une philosophie, celle du désespoir lucide, au service d'un grand livre

Erdős Katalin - Erwin Tschirner - Francia ​szókincs
Könyvünk ​nélkülözhetetlen segítője mindenkinek, aki szókincsét célirányosan bővíteni szeretné. A modern nyelvészeti kutatások eredményeként létrejött szókincskötet az adott nyelv 4000 leggyakrabban használt és ezáltal legfontosabb szavát tartalmazza. A kétnyelvű szótárban a szavakat átláthatóan, témák szerint csoportosítottuk. A hatékonyabb tanulás érdekében a szavak alap- és kiegészítő szókincsre szétbontva találhatóak meg a kötetben. A szótanulás elkezdhető az alapszókincsbe tartozó 2000 szó memorizálásával, majd szókincsünket fokozatosan bővíthetjük a kiegészítő szókincs szavainak elsajátításával. A szótár minden egyes szavához egy, az élő nyelvi használatot bemutató példamondat is tartozik, mely tovább segíti a szókinccsel való ismerkedést. A kötet végén található szójegyzék a szavak gyors visszakeresését teszi lehetővé.

Pierre Souvestre - Marcel Allain - Fantômas ​(francia)
–; Fantômas ​! –; Vous dites ? –; Je dis... Fantômas. –; Cela signifie quoi ? –; Rien... et tout ! –; Pourtant, qu'est-ce que c'est ? –; Personne... mais cependant quelqu'un ! –; Enfin, que fait-il ce quelqu'un ? –; Il fait peur ! ! ! Fantômas n'est pas un héros positif. Il est le Génie du Mal, l'Insaisissable, qui renaît sans cesse de ses cendres. Jamais vaincu, il utilise tous les stratagèmes possibles et peu imaginables. Il nargue les hommes et transgresse les lois. Rien ne l'arrête, il pénètre toutes les couches de la société, des apaches des banlieues aux aristocrates des palaces, il franchit les frontières, connaît aussi bien Whitechapel et les docks de Londres que les fortif' de Paris et la haute société européenne.

Isabelle Langenbach - Pons ​Gasztrokulturális kalandozások franciául
Nyelvi, ​gasztronómiai és országismereti tudnivalók gyűjteménye szószedettel. Élvezetes tanulás fejtörők, rejtvények és tesztek segítségével a könyv 20 témán keresztül mutatja be a legfontosabb és legérdekesebb tudnivalókat az adott országról. Szórakoztató anekdoták, furcsaságok és interkulturális tudnivalók azoknak, akik nem csak a nyelvvel, de az adott nemzetiség kultúrájával is meg szeretnének ismerkedni. Önálló tanulásra is alkalmas, hiszen a megoldókulcs segítségével a feladatok megoldásai ellenőrizhetőek. Kiváló kiegészítője a tantermi nyelvóráknak is.

Covers_362834
Pécs Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Pécs
Pécs, ​a kultúra városa büszke örökségére és arra a kivételesen sokszínű művészeti látásmódra, ami évről évre újabb és újabb alkotókat inspirálva ölt testet. Pécsett lenni azért is különleges élmény, mert a városban a történelem szerves egységként mutatkozik meg, a meghatározó korszakok - a római kor vagy a honfoglalás időszaka éppúgy, mint az egyetem-alapító Nagy Lajos, vagy a török kor - épített öröksége megtalálható, nem kell tudósnak lenni ahhoz, hogy az itt élő pécsi polgár, vagy az idelátogató turista átérezze a letűnt korok hangulatát.

Jean-Marie Cador - "Hja, ​Kiskirálynőm, ha így állnak a dolgok, ... elmegyek én édesanyámhoz!"
Nagyon ​szép írás, mozgalmas, dinamikus, tele szeretettel a helyszínek és az emberek iránt. Micsoda találkozások! Vágy a mások felé való közeledés, a mélyen szunnyadó képzeletbeli felébresztése iránt. Ez egy igen hosszú "(össze)kötőjel"! A szerző egy "elmélkedő, folyómenti-makrahalevő, képzelőerőtől vibráló sportoló". (Alain Leylavergne)

Csáki Róbert - Csáki ​Róbert 2010-2015
Csáki ​Róbert azon festők közé tartozik, akik nem elégszenek meg azzal, hogy a világot szemléljék, vagy megmutassák. Olyan tükröt tart felénk, ami arra invitál minket, hogy – jobb esetben – átfürkésszünk benne néhányat a rossz szellemek közül, melyek tanyát vertek bennünk, rosszabb esetben pedig magunkra ismerjünk általuk. Legújabb kötetében közel 70 festményével ismerkedhet meg az olvasó.

Vida Enikő - 1000 ​Questions 1000 Réponses - Francia középfok - B2
A ​1000 Questions 1000 Réponses. Francia középfok egy új kiadvány a több nyelven, s köztük franciául is népszerű tankönyvsorozatban. A korábbi, azonos főcímű ("1000 Questions 1000 Réponses"), közép- és felsőfokú tananyagot egyaránt tartalmazó kiadvány helyébe jelen könyvünkkel egy kifejezetten középfokú nyelvi szintű tankönyv lép, amelyet egy felsőfokú kiadvány ("1000 Questions 1000 Réponses. Francia felsőfok") is követ majd. Új, tartalmilag és külsejében egyaránt korszerű tankönyvünk - hatékony felkészülést ill. felkészítést tesz lehetővé valamennyi, Magyarországon akkreditált francia nyelvvizsgára, valamint az érettségi vizsgára; - eredményes szókincs- és beszédkészség-fejlesztést biztosít a középszintű (B2) nyelvtudás elérésére. A kiadványt az Oktatási Hivatal a közoktatás 9-12. évfolyamában engedélyezett tankönyvvé nyilvánította. (Tankönyvi engedély száma: TKV/2829-10/2016.) A kiadvány céljai: - hatékony felkészítés a Magyarországon akkreditált francia nyelvvizsgákra; - eredményes szókincs- és beszédkészség-fejlesztés a középszintű (B2) nyelvtudás megszerzéséhez. Újdonságok: - naprakész, korunk életmódját és társadalmi valóságát tükröző tartalom; - életszerű mintaválaszok, élőnyelvi fordulatok; - áttekinthető, könnyen tanulható tananyag. Tartalom: - a vizsgákon érintett tematika átfogó kidolgozása összesen 21 témakörben; - a vizsgákon gyakorta elhangzó, véleménykifejtésre ösztönző kérdések bemutatása és ízelítő az ezekre adható lehetséges válaszokból; - a legtöbb kérdéshez több eltérő tartalmú mintaválasz a különböző lehetséges vélemények kifejezésére; - minden válaszhoz kétnyelvű szó- és kifejezésgyűjtemény.

Covers_223856
Croisé Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Croisé
A ​Croisé – 250 szóval című keresztrejtvényfüzet elsősorban olyan tizenéveseknek szól, akik már pár hónapja tanulnak franciául. Rajtuk kívül azonban bátran forgathatják más korosztály tagjai is, akik kedvet éreznek egy kis játékos nyelvgyakorláshoz. A rejtvények a mindennapi használatban gyakran előforduló, 250 egyszerű szó elsajátításához nyújtanak segítséget. Egy-egy szó a biztos tudás érdekében többször is szerepel – eleinte egyszerűbb formában, később kifejezésben, mondatban. A rejtvényekben itt-ott megtalálható nehezebb szavak jelenlétét a kiadvány tartalmi és formai színesítésének szándéka indokolja.

Covers_420953
Francia ​ügyes szótár Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Francia ​ügyes szótár
A ​francia nyelvet kétségkívül különlegessé teszi gazdag szókincse, a raccsolás, vagy akár az „r” és a „zs” betűk gyakori ismétlődése a szavakban. A francia nyelv 29 országnak a hivatalos nyelve, és az angol után a franciát tanulják a legtöbben a világon. A Francia – magyar ügyes szótár elsősorban kezdő és középfokú nyelvvizsgára készülő diákok számára készült, amely nemcsak az iskolában és otthon nyújt segítséget a nyelvtanuláshoz, de a nyelviskolában is megállja a helyét. 34 000 címszó mellett a szótár 7 000 példát is tartalmaz, amelyek a címszavakhoz kapcsolódnak. A szótár címszavai közt elhelyezkedő kisebb blokkok útmutatást igyekeznek adni az egyes nyelvhasználati sajátosságok közt, így a tanuló az adott szövegkörnyezetben megfelelően tudja használni a kifejezéseket. A tanulást a kiadvány közepén található - példamondatokat tartalmazó és az élő beszédet tükröző - 70 oldalas társalgási melléklet teszi élvezetesebbé. A praktikus példamondatokat az olyan általános, hétköznapokban használt témák esetében gyűjtöttük össze, mint a család, szabadidő, sport, egészség, munka, ismerkedés. A szótár példákkal illusztrált nyelvtani áttekintéssel zárul.

Covers_420964
Francia ​zsebszótár Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Francia ​zsebszótár
A ​Notre - Dame gótikus katedrális, a pompázatos Versailles-i kastély, az Eiffel-torony vagy akár a Champs-Élysées sugárút látogatása még élvezetesebb lehet a francia nyelv alapfokú ismeretével. A francia nem csak az Európai Unió egyik legfontosabb nyelve, hanem a világ 29 országának a hivatalos nyelve, valamint az angol után a franciát tanulják a legtöbben a világon. A Francia– magyar zsebszótár nem csak a tanuláshoz alkalmas, de az utazáshoz is ideális. A kiadvány segítségével az utazó könnyebben elboldogul a mindennapi, váratlan helyzetekben. 30 000 címszó mellett a zsebszótár praktikus példákat is tartalmaz. Egyes szócikkek a fordításon kívül kiegészítő információkat is tartalmaznak, ami segítséget nyújthat a társalgás során. A szótárban az irodalmi és a köznyelv leggyakrabban használt szavai és szófordulatai kaptak helyet. A kiadvány nagy hangsúlyt fektet az új és jelenleg használatban lévő fogalmakra, az aktuális szókincsre. Mindemellett a zsebszótár a rendhagyó igék bemutatásával és néhány általános kifejezés illusztrálásával zárul.

Covers_362671
Hódmezővásárhely Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Hódmezővásárhely
A ​fényképekkel gazdagon illusztrált könyv ízelítőt adhat a páratlan környezeti, történelmi és néprajzi örökségről, pezsgő művészeti és kulturális életről, amely jellemzi a település hétköznapjait. Az időtállóság és a változatosság párhuzamosan felismerhető Hódmezővásárhelyen. Történelem során is folyamatosan változott, épült és formálódott, de az itt élő emberek lelkülete, a vásárhelyiség állandó maradt. A hódmezővásárhelyiekre különösen jellemző lokálpatriotizmus, amely egybeforrt a helyiek másik ismert vonásával, a befogadói lelkülettel, jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy otthonos, bensőséges és meghitt hangulat jellemezheti a várost.

Duncan J. D. Smith - Budapest ​sans pareil
Au ​gré de ses marches à travers Budapest et d'expériences personnelles, l'auteur et - explorateur urbain - Duncan J.D. Smith ouvre sur la capitale hongroise des perspectives nouvelles et peu ordinaires. Il révéle un Budapest fait de musées excentriques, de cours interérieures et de cimetiéres oubliés, à la découverte du chemin de fer des enfants, de l'lle aux Lapins et des bars dans les ruines, de l'Hopital dans le rocher et du tombeau de Gül Baba. Accompagné de ce guide, lancez-vous dans vontre propre odyssée á travers une des villes les plus fascinantes d'Europe.

Ismeretlen szerző - Francia ​kisokos - Nyelvtani összefoglaló
A ​Kisokos sorozatban megjelent francia nyelvtani összefoglaló a legfontosabb nyelvtani tudnivalókat foglalja össze. Zsebméretű nagysága lehetővé teszi, hogy bármikor, bárhová magunkkal vigyük és használhassuk.

Kolozsvári Ildikó - Budapest ​Panorama
Elképesztő ​panoráma képek Budapest leglátványosabb és impozánsabb helyeiről és épületeiről. Egy könyvön belül nyolc nyelvű. Kiváló reprezentációs ajándék lehet külföldi partnereket vagy külföldön élő ismerősök, rokonok számára. A kiadványon belül az alábbi nyelveken olvashatóak a leírások: Angol, Német, Francia, Spanyol, Olasz, Holland, Orosz, Kínai.

Vida Enikő - Allons-y ​2. - Méthode de Français Niveau Intermédiaire
A ​könyv az Allons-y 1. : Francia nyelvkönyv kezdőknek című nyelvkönyv szerves folytatása. Mind a nyelvtani, mind a lexikai anyag az első kötetre épül, azt viszi tovább és egészíti ki középfokú szinten. A könyv feltételezi az első kötetben szereplő anyag ismeretét.

Helen Davies - Françoise Holmes - Kezdők ​francia nyelvkönyve
A ​világhírű USBURNE Kiadó színes, szórakoztató illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavakat egy-egy téma köré csoportosítottuk ( A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik A nyelvtanról dióhéjban címmel. Befejezésül pedig szójegyzék található. Ebben a magyar ábécé rendjét követve azokat a szavakat, kifejezéseket és mondatokat adjuk közre, amelyek a könyv illusztrált oldalain előfordulnak.

Takács Mari - Piroska ​és a farkas
A ​könyv szöveg nélkül, képek formájában dolgozza fel a jól ismert mesét. A sorozat célja, hogy a gyerekek egy mesén keresztül már legkisebb korukban is találkozhassanak különböző vizuális látásmódokkal. A képek felidézik a mese legfontosabb elemeit, így segítve, irányítva a mesélőt, akinek ezáltal lehetősége nyílik hogy minden alkalommal igazodjon a hallgató gyerekek életkorához és érdeklődéséhez.

Mike Hillenbrand - Michael Péan - Társalgás ​színesen francia nyelven
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eckhardt Sándor - Francia-magyar ​szótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_420975
Francia ​társalgás Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Francia ​társalgás
A ​francia nyelvet kétségkívül különlegessé teszi gazdag szókincse, a raccsolás, vagy akár az „r” és a „zs” betűk gyakori ismétlődése a szavakban. A francia nyelv 29 országnak a hivatalos nyelve, és az angol után a franciát tanulják a legtöbben a világon. A Francia társalgás nem csak a mindennapi helyzetekben teszi lehetővé a kommunikációt, de az utazások során és vészhelyzetekben egyaránt segítséget nyújt. A hangsúlyt az aktív kommunikációra, az áttekinthetőségre és a szövegben való könnyű tájékozódásra fektettük. A kiadvány 2600 mondat és szókapcsolat mellett 6000 szótári címszót is tartalmaz. A praktikus példamondatokat az olyan általános, hétköznapokban használt témák esetében gyűjtöttük össze, mint az utazás, szállás, étkezés, vásárlás, sport, szabadidő, kommunikáció. A Lingea társalgási kézikönyvében minden kifejezés mellett feltüntettük annak kiejtését is. Hasznos melléklet a kétoldali szótár, az országban történő utazáshoz szükséges alapvető információk illusztrálása és Franciaország látványosságait bemutató mini-útikalauz.

Frédérick Airault - Vida Enikő - Allons-y ​Plus 1 - Cahier d'exercices
Az ​Allons-y PLUS a népszerű Le nouvel Allons-y kurzuskönyvcsalád utóda, amely újragondolt és bővített tartalommal és megújult formában kínál korszerű tananyagot a francia nyelv tanulói számára. A sorozat első része, az Allons-y PLUS 1 a teljesen kezdő nyelvtanulóknak készült (A1). A kurzuskönyv és a munkafüzet szerves egységet alkotnak, ezért javasoljuk együttes használatukat. A munkafüzet célja elsősorban a tanult nyelvtani ismeretek begyakorlása, valamint az írásbeli szöveg és mondatalkotás képességének fejlesztése.

Frédérick Airault - Vida Enikő - Allons-y ​Plus 1 - Méthode de français
Az ​Allons-y PLUS a népszerű Le nouvel Allons-y kurzuskönyvcsalád utóda, amely újragondolt és bővített tartalommal és megújult formában kínál korszerű tananyagot a francia nyelv tanulói számára. A sorozat első része, az Allons-y PLUS 1 a teljesen kezdő nyelvtanulóknak készült (A1). A kurzuskönyv és a munkafüzet szerves egységet alkotnak, ezért javasoljuk együttes használatukat. A kurzuskönyv a leckeszövegek mellett nagyszámú feladatot is tartalmaz. Célja elsősorban a szókincsfejlesztés, az olvasás és hallás utáni szövegértés és a szóbeli kommunikáció képességének fejlesztése

Covers_428438
0

Ismeretlen szerző - Francia ​szavak és kifejezések
- ​1200 szó és kifejezés - egyszerűsített kiejtés - szószedet gasztronómiai szójegyzék - kifejezések vészhelyzetben - színnel jelölt témák

Vida Enikő - 1000 ​Questions 1000 Réponses
Az ​1000 kérdés 1000 felelet célja, hogy segítséget nyújtson a különböző szóbeli nyelvvizsgákra és az érettségire készülő nyelvtanulóknak. A könyv első felében a középfokú nyelvvizsgázókhoz és középszintű érettségihez kínálunk kérdéseket és mintaválaszokat. A könyv második fele az emelt szintű érettségi és a felsőfokú nyelvvizsgák témaköreinek feldolgozásához jelent segítséget. A mindkét szinten szereplő témákat csak az első részben dolgoztuk fel, így a haladó nyelvtanulóknak az egész könyvet érdemes áttanulmányozniuk. Mindkét részben a köznyelvre jellemző egyszerű stílust alkalmaztuk. Tartózkodtunk a beszélt nyelv argotikus (szleng) és bizalmaskodó nyelvhasználatától és szólásformáktól, a túlságosan választékos és az irodalmi stílustól. A középfokon az elvárás a mondanivaló pontos, világos, helyes, de viszonylag egyszerű megfogalmazása. Ezért törekedtünk, hogy minél könnyebben olvasható és tanulható nyelvezettel fogalmazzunk. A haladó szinteken e kritériumok mellett a megfogalmazás árnyaltsága és fordulatos jellege is számít, ezért ezt igyekeztünk bemutatni. A válaszokban két különböző nézőpont bemutatására törekedtünk. Ez a kontrasztív módszer több oldalról közelíti meg az adott kérdést, így lehetőséget biztosít arra, hogy a nyelvtanuló szabadon kombinálhassa mondanivalóját a maga nézőpontja szerint. Minden fejezet végén szószedet könnyíti meg a kérdések feldolgozását. A könyv feldolgozásakor a mintaválaszok és szószedetek áttanulmányozását főképp egyéni tanulásra, a kérdésekre adott egyéni válaszok megvitatását pedig csoportos tanulásra ajánljuk. A könyv használható az iskolai oktatásban, szóbeli érettségire és nyelvvizsgákra felkészítő, társalgó tanfolyamokon, nyelvórákon egyaránt.

Jacqueline Sword - PONS ​Last Minute Útiszótár: Francia
Az ​útiszótár a megfelelő útitárs, melyben megtalálható: Az utazáshoz szükséges legfontosabb szavak és kifejezések gyűjteménye Témakörök szerint rendezett szóanyag 2.500 címszó # Számos helyismereti tudnivaló

Ismeretlen szerző - PONS ​Képes szótár - Francia-magyar
Az ​eddigi leglátványosabb formában! - Minden szó, amire szüksége lehet: több mint 12 500 szócikk és kifejezés a legfontosabb témakörökben. - Helyes kiejtés: minden szó mellett megtalálja a fonetikus átírását is. - Könnyen megjegyezhető szavak: a képek segítségével hatékonyan bővítheti szókincsét. - Egyszerű eligazodás a szótárban: a kétnyelvű szójegyzéskben egyszerűen kereshet. - Praktikus méret: a szótár mérete lehetővé teszi, hogy mindenhova magával vigye.

Michael Péan - Mike Hillenbrand - Kompakt ​útiszótár - Francia
A ​Kompakt útiszótár minden lényeges helyzetben segít eligazodni használójának az idegen nyelvi közegben. A fejezetek áttekinthetően egy-egy beszédhelyzetre épülnek. A kötet elején, bevezetésként, megtalálható a száz legfontosabb szó és mondat. Ezeket követik a témaközpontú fejezetek, mint például: Egymás közt - Utazás és közlekedés - Étkezés és italfogyasztás - Vásárlás és szolgáltatások - Bank és posta - Szórakozás és szabadidő - Egészség és vészhelyzetek - Adatok és számok. Nemzetközi fonetikai jelölések a helyes kiejtést, egy-egy szó megtalálását mindkét nyelven regiszteres szótárak segítik. Az információs blokkok számos országismereti, nyelvi információt és tippet nyújtanak.

Bagaméri Zsuzsanna - Vida Enikő - Nagy ​BME nyelvvizsgakönyv - Francia középfok
A ​könyv hatékony és eredményes felkészülést biztosít a BME középfokú francia nyelvvizsga teljes írásbeli és szóbeli részére. A könyv tartalmában pontosan megfelel a nyelvvizsga 2017-től érvényes követelményeinek. A kiadványhoz hangmelléklet tartozik: a beszédértés-feladatok hanganyaga megtalálható a mellékelt CD-n, emellett teljes egészében, térítésmentesen letölthető a Lexika Kiadó honlapjáról (l. alább "Letölthető anyagok"). A könyv a BME Nyelvvizsgaközpont, mint a Lexika Kiadó stratégiai partnere szakmai-minőségbiztosítási együttműködésével jött létre, és a vizsgaközpont ajánlásával kerül olvasóink kezébe. A KÖNYV ELŐNYEI, ÚJDONSÁGAI: • A könyv teljes körű és alapos felkészülést tesz lehetővé az írásbeli nyelvvizsgára, s emellett feladatokkal és megoldási segédletekkel segíti a szóbeli vizsgára történő felkészülést is. • Részletes bevezetés a BME nyelvvizsgába fontos tudnivalókkal és hasznos tanácsokkal – s mindezt a nyelvvizsgaközpont vizsgáztatóitól! • A könyv tartalmilag minden tekintetben megfelel az új, 2017-től érvényes vizsgarendnek. • A kiadvány valamennyi feladathoz megoldást, illetve megoldási segédletet kínál, így a tankönyv tanár nélkül, önállóan is jól használható. • A feladatok pontosan olyan sorrendben és formátumban jelennek meg, mint a vizsgán. • Az egyes feladatok melletti időmérő sávban a tanuló feljegyezheti, hogy mennyi idő alatt végzett az adott feladatrésszel, ami hatékonyan segíti a jó időbeosztást a vizsga során. • A sikeres felkészülést bőséges hanganyag segíti, amely CD-n és online (l. "Letölthető anyagok" fül) egyaránt hozzáférhető. • A szóbeli vizsga hanganyaga valós vizsgahelyzetet idéz: a bevezető utasítás, a szövegek ismétlése, a köztük levő szünetek mind pontosan követik a vizsgán alkalmazott eljárást. A KÖNYV TARTALMA Az irásbeli vizsgához: • 10 teljes írásbeli feladatsor, • valamennyi feladat megoldókulcsa, 10 mintalevél, valamint 10 véleménykifejtő blogbejegyzés. A szóbeli vizsgához: • 10 teljes szóbeli feladatsor megoldási segédletekkel, • 10 hallás utáni szövegértésteszt megoldásokkal, • a hanganyag szövegének (hangzószövegek) átirata, • CD, amely mp3 formátumban tartalmazza a hallás utáni szövegértésteszt teljes hanganyagát.

Kollekciók